Kommende kamper (inkludert for norske lag i Superserien og D1 Dam)

DatoHjemmelagTid/ResultatBortelagSerieStedKommentar
U17 NM-sluttspillNM-finale
SuperserienKvartfinale SS
Senior NM-sluttspillNM-finale
D1 Dam-

Hva er amerikansk fotball?

Amerikansk fotball er en av nasjonalsportene i USA. Kampene i NFL (profesjonell liga), college- og high school-serier fyller stadioner med over 100.000 tilskuere. Super Bowl, finalen i NFL, er et av verdens mest sette idrettsarrangementer.

Amerikansk fotball handler om taktikk, strategi, presisjon, teknikk,  hurtighet og rå styrke. Angripende lag skal kaste eller løpe med ballen over banen for å få den over mållinjen (touchdown), mens forsvarende lag forsøker å stoppe ballen og angriperne. Angripende lag har fire forsøk på å flytte ballen 10 yards fremover, klarer de det får de fire nye forsøk. Klarer de det ikke, går ballen over til forsvarende lag. Les mer om spillet her.

I Norge har det vært spilt amerikansk fotball siden tidlig 80-tall, og det er i dag serier for senior (Eliteserie, 1. div. og 2. div.) og junior (U17, U14). Forbundet arrangerer Norgesmesterskap for senior og U17. De siste årene har landslagsaktiviteten vært innenfor U17 hvor man deltar i Nordisk mesterskap for juniorer.
Det er også aktivitet på kvinnesiden. Det er ikke nok lag til seriespill, men vi har et lag som deltar i svensk serie.

Har du lyst til å begynne med amerikansk fotball? Se lagoversikten om det finnes et lag i nærheten av deg, eller kanskje du har lyst til å starte eget lag?

En gren innenfor amerikansk fotball er flaggfotball, der man spiller uten utstyr og bruker et belte med små flagg som en del av spillet. Får man nappet et flagg fra en motspiller regnes det som en takling. Denne grenen er et satsingsområde for forbundet nå, og er ny OL-gren fra 2028! Følg med her!