Hva er disksport?

Disksport er idretter der man bruker en sendeplate (disk). De to største grenene er diskgolf og ultimate hvor diskgolf er den mest utbredte aktiviteten. Disksport er generelt en lavkostsport hvor det er enkelt å komme i gang for liten og stor. Noen grener er basert på lagspill, mens andre er for enkeltutøvere.

Det er diskgolfbaner i et stort antall over hele landet, og det bygges nye i stort tempo. En diskgolfbane er som en golfbane, men med kurver istedenfor hull. Man kaster en disk/sendeplate fra et utkastfelt til den ligger i kurven. Dette regnes som et hull, og en bane har som regel 9 eller 18 hull. Det gjelder å ha færrest kast totalt når runden er ferdig. Banenes utfordringer er naturlige hindringer som trær, vann og høydeforskjeller samt at vær og vind spiller inn for hvordan disken/sendeplaten går. Les mer om spillet ved å trykke på denne linken.
Du kan enkelt finne baner i Norge på UDisc sine nettsider, klikk her.

Ultimate er et lagspill og en ikke-kontakt sport. I Norge spilles det i hovedsak ultimate innendørs, og det er vanlig med mixed lag med 5 spillere. Spillet foregår på en bane med en målsone i hver ende, og lagene scorer poeng ved mottak av disk’en i målsonen. Det brukes ikke dommere, men en selvdømmings-praksis der lagene både skal varsle og bli enige om utfallet av eventuelle regelbrudd før spillet går videre.

I NAIF er det 92 klubber innen disksport, med 4.600 aktive medlemmer. Medlemsklubbene innenfor disksport arrangerer Norgescup (NC), NM i diskgolf, NM i Pargolf, Ultimateserien (US) og NM i Ultimate. Det er flere regionale turneringer i diskgolf, og mange klubber har ukesgolfer. Klikk her for å se om det finnes en klubb i nærheten av der du bor.

Aktuelt