Hva er disksport?

Disksport er idretter der man bruker en sendeplate (disk). I Norge er det aktivitet i grenene diskgolf og ultimate hvor diskgolf er den suverent største. Disksport er generelt en lavkostsport hvor det er enkelt å komme i gang for liten og stor. Ultimate er basert på lagspill, mens diskgolf er for enkeltutøvere.

Det er diskgolfbaner i et stort antall over hele landet, og det bygges nye i stort tempo. En diskgolfbane er som en golfbane, men med kurver istedenfor hull. Man kaster en disk/sendeplate fra et utkastfelt til den ligger i kurven. Dette regnes som et hull, og en bane har som regel 9 eller 18 hull. Det gjelder å ha færrest kast totalt når runden er ferdig. Banenes utfordringer er naturlige hindringer som trær, vann og høydeforskjeller samt at vær og vind spiller inn for hvordan disken/sendeplaten går. Les mer om spillet ved å trykke på denne linken.
Du kan enkelt finne baner i Norge på UDisc sine nettsider, klikk her.

Ultimate er et lagspill og en ikke-kontakt sport. I Norge spilles det i hovedsak ultimate innendørs, og det er vanlig med mixed lag med 5 spillere. Spillet foregår på en bane med en målsone i hver ende, og lagene scorer poeng ved mottak av disk’en i målsonen. Det brukes ikke dommere, men en selvdømmings-praksis der lagene både skal varsle og bli enige om utfallet av eventuelle regelbrudd før spillet går videre.

I NAIF er det over 100 klubber innen disksport, med 6.600 aktive medlemmer. Medlemsklubbene innenfor disksport arrangerer Norgescup (NC), NM i diskgolf, NM i Pargolf, Ultimateserien (US) og NM i Ultimate. Det er flere regionale turneringer i diskgolf, og mange klubber har ukesgolfer. Klikk her for å se om det finnes en klubb i nærheten av der du bor.

Aktuelt