Nytt om trenerkurs og kursbooking

Trenerkurs

2018 har virkelig vært et år for trenerutvikling i Cheer-Norge! Etterspørselen har vært veldig stor fra dere i klubbene og med hjelp av vår gruppe med instruktører og trenerutviklere har vi arrangert flere kurs enn noen gang! For at 2019 skal bli minst like bra har vi nå laget en enkel kursoversikt som viser hvilke kurs vi tilbyr i vår Trenerløypa og kort fortalt hva kursene innebærer. Vi har flere praktiske kurs på planen for 2019 og kursoversikten vil da bli oppdatert når nye kurs er utviklet. Det vil derfor være lett for dere i klubbene og se hva vi tilbyr og hvordan deres trenere kan delta. Noen av kursene kan også dere som klubb selv «booke» ved å fylle ut bookingskjemaet og sende oss dette som en forespørsel til aktuelt kurs i deres område.

Se vedlegg 1: Kursoversikt og vedlegg 2: Bookingskjema trenerkurs.

 

Trenerpins

Vi har denne høsten lansert trenerpins! Første gang du deltar på et kurs hos oss får du nå et nøkkelbånd, og hver gang du består et kurs får du en pin som kan festes på nøkkelbåndet. Dette blir en ny måte å se hvilke kvalifiseringer trenere har og nøkkelbåndet kan brukes til akkrediteringskort på konkurranser og trenersamlinger. De av dere som har tatt våre kurs tidligere har også muligheten til å få en pin! For mer informasjon om hvilke kurs dette gjelder og hvor du kan hente dine pins for første gang:

Se vedlegg 3: Trenerpins.

 

Fast-track til Trener 1 sertifisering

Vårt nye Trener 1 kurs ble lansert høsten 2017, og Trener 2 er under utvikling med plan for oppstart i løpet av 2019. Det er kun trenere som er sertifisert Trener 1 som kan gå videre til Trener 2. For å oppnå Trener 1 sertifiseringen må man fullfører alle kurshelger, e-læring og praksistid på 45 timer med ulike praksisoppgaver.
Vi vet at det sitter flere erfarne og eldre trenere der ute som har deltatt på tidligere Trener 1 kurs arrangert av forbundet eller som sitter på mye kompetanse fra lignende utdanning/erfaring. Vi har derfor laget et fast-track system som gir mulighet til flere å oppnå Trener 1 sertifiseringen gjennom å fullføre kun deler av de obligatoriske elementene kurset inneholder. Dette alternativet er først og fremst laget med tanke på de som ønsker å delta på Trener 2 kurs, men som mangler den nye Trener 1 sertifiseringen for å kunne delta.

Les mer om fast-track systemet i vedlegg 4: FAST TRACK til Trener 1 sertifisering.