Gjør kroppen klar for en ny sesong med Skadefri.no

Nok en cheer-sesong er over og selv om sommerferien står for døren, er det viktig å tenke på neste sesong allerede nå. For klubbens styre og trenere er planlegging av den nye sesongen viktig for å sørge for at den blir så bra som mulig, men er du utøver har du også en måte å påvirke den nye sesongen på. Ved å trene jevnlig gjennom sommeren har du muligheten til å ikke bare opprettholde, men også forbedre din fysiske form. Med regelmessig grunnleggende fysisk trening kan du gjøre kroppen i stand til å tåle belastningen idretten krever, utvikle god kroppskontroll og bedre teknikkutførelse slik at du både blir bedre og kan holde på med idretten i lang tid.

 

 

Hva er Skadefri?

Skadefri er et prosjekt underlagt Senter for idrettsskadeforskning. Senteret har som formål om å forebygge skader og andre helseproblemer i idrett gjennom et langsiktig forskningsprogram med fokus på risikofaktorer, skademekanismer og skadeforebyggende tiltak. Skadefri er laget for å gjøre kunnskapen om idrettsskader og deres forebygging lett tilgjengelig. Prosjektet består av hjemmesiden skadefri.no, apper til smarttelefoner og trykksaker du kan laste ned og skrive ut. Skadefri-prosjektet blir stadig utvidet med øvelsesprogram tilpasset flere idrettsgrener og nå finner du også et splitter nytt øvelsesprogram skreddersydd for cheerleading. Mange av øvelsene er helt grunnleggende styrke og stabiliseringsøvelser som sikkert er kjent for deg gjennom generell trening, mens enkelte øvelser kjenner du kanskje kun gjennom cheerleading eller er kanskje helt ukjente. Felles for hele programmet er at det er rettet mot å forbedre styrken og stabiliteten i de områdene på kroppen som er mest utsatt for skader i vår idrett. Øvelsesprogrammet kan gjøre nytte for deg, enten du er skadet, har vært skadet eller ønsker å forebygge fremtidige skader.

 

 

Hvordan bruke Skadefri?

Ved å laste ned appen Skadefri eller bruke nettsiden www.skadefri.no og velge cheerleading som idrett, får du tilgang til et øvelsesprogram som er skreddersydd for cheerleading. Øvelsesprogrammet er fordelt på 3 ulike nivåer. Start med øvelsene på nivå 1. Når du føler at du mestrer øvelsene med god kontroll, går du videre til neste nivå. Når du mestrer øvelsene på alle nivåene, er det viktig å fortsette å gjør dem hver uke for holde effekten ved like. For hver øvelse er det en video som viser øvelsen samt kulepunkter for målet med øvelsen og hva som er viktig å tenke på under utførelsen. Det er ikke nødvendig å gjøre alle øvelsene hver gang, bytt gjerne på og kanskje til og med varier litt mellom ulike nivåer dersom det er noen øvelser du liker spesielt godt og som er mer egnet for dine behov. Øvelsene kan gjøres som en del av en oppvarming eller avslutning, eller som en økt helt for seg selv.
På nettversjonen av Skadefri vil du i tillegg kunne lese om idretten, de vanligste skadene og få råd om førstehjelp.