Endringer i EM-troppen

Anders Nødland Danielsen har trukket seg fra EM-troppen, dette ble avklart 5. juli, og beklageligvis ikke kommunisert ut offentlig.
NAIF og Seksjon Disksport er glade for engasjementet som er der ute rundt EM-troppen! Det å skape nye ordninger for uttak og kriterier har vært et komplekst arbeide som selvsagt skal evalueres etter endt sesong! Det som er uttalt og klart er at en norsk landslagstropp i Diskgolf ikke skal fylles opp med spillere som ikke er sportslig kvalifisert ut i fra kriteriene og sportslige prestasjoner!
NAIF og Seksjon Disksport valgte å la plassen stå åpen til etter Norgesmesterskapet var unnagjort for så og eventuelt ta med en siste utøver! Hvis Norge skulle utvide EM-troppen skulle det være med en spiller som viser god form nå rett før EM. Det valget er nå gjort og denne vil presenteres i løpet av kvelden!
I år har EM-arrangørene og EDGF gjort juniorklassene til rene amatørklasser, noe NAIF og Seksjon Disksport hadde forsikret seg om med PDGA at ikke ville influere vår påmelding av juniortroppen. Både i 2016 og i 2014 var dette ikke tilfelle og det var da bare alder som var kriteriene for juniorklassen. Etter dagens (8) melding fra Presidenten i European Disc Golf Federation, er den nybakte 2 x Kongepokalvinneren Peter Lunde nødt til å stille i Openklassen.

 

Med sportslig hilsen
Seksjon disksport

 

Nedlastbar pdf: Endring i EM-troppen